torsdag 11 februari 2010

BlåTofféepaj

Tänkte först om jag skulle fortsätta på det förra inlägget men jag tänkte sen.
Nee, det här får bli ett nytt. Med sitt lilla innehåll.

Japp som jag sa, vi fortsatte att baka och vi lagade mat.

Min älskling fick ugnstekt Falukorv, Grönsaker och Potatis Mos.
Som jag vet att han bara älskar. Han är inte kräsen i mat han inte. :)

Sen bakade jag en egen testad Paj.

Vi kan kalla den BlåTofféepaj.

Till den behöver du:

200 gram Digestive (1/2 paket)
100 gram smör eller margarin
1 burk kondenserad mjölk (sötad)
Blåbär efter tycke och smak
Vispgrädde efter tycke och smak

Tag bort pappret från burken på den kondenserade mjölken och lägg ner den oöppnade burken i kokande vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, fyll på med vatten under koktiden. Låt koka i ca 3 timmar, ju längre koktid desto hårdare toffé.

Smula digestive-kexen, jag brukar göra detta i matberedaren. Blanda smulorna med smöret, smält eller rumstempererat – har ingen betydelse. Tryck ut smulblandningen i en pajform & låt stå svalt.

Kyl den oöppnade burken ordentligt i kallt vatten. Bred ut smeten över pajskalet.

Bred ut grädden ovanpå tofféen sen dekorera du pajen med Blåbären.

Kondenserad mjölk kan med fördel kokas i förväg & förvaras oöppnad i kyl, hållbarheten är då ca 3 månader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar