Fick hjälp av mina älskade Lancelot att skrapa rutorna på Jeepen innan vi åkte och lämnade han hos dagmamman. Fattar inte varför inte bilen var is fri, kupévärmaren hade juh gått nästan 3tim. Men men som sagt det är nog Romme Alpins fel.
Iaf så fick jag fin hjälp med lite bak idag av Stumpe-Lumpan.
Vi gjorde:
Polly fluff:
3dl grädde
180g polly
smält samman på plattan,
och låt kallna över natten iaf många timmar. Sen rör.
Sen Gjorde vi:
Marshmallowsfondant (MMF)
Ett alternativ till marsipan som blir helt vit. Passar till att täcka tårtor & cupcakes med. går även bra att modellera samt göra dekorationer av MMF.
Liten varning för den väldigt söta smaken.
Räcker till att täcka samt dekorera en tårta, ca 24 cm i diameter.
Du behöver:
200 gram marshmallows
2 msk vatten
2 msk cocosfett
500 gram florsocker
Smörj en skål med cocosfett, lägg i marshmallovs + vatten. Värm i micron tills det smält. Marshallows-smeten växer i micron sa välj en lite större skål.
Smörj ytterliggare en skål med cocosfett, häll i florsockret & forma en grop i mitten. Häll i marshmallow-smeten & knåda eller rör med en träslev tills du får en jämn deg. Låt degen vila minst en timme innan du arbetar med den.
Det går utmärkt att färga MMF. Använd florsocker eller cocosfett när du kavlar degen för att den ska släppa lättare från underlaget.Glöm inte att fodra tårtan eller dina CC för att undvika att MMF:en ”smälter”
MMF som packas lufttätt håller i ca 3 veckor, förvaras i rumstemperatur.
Sen dammsugade vi:
Alltså hur snabbt förökar sig dessa luddiga råttor, tyckte att jag utrotade dom igår med mitt viduder till snabel-maskin. Får nog ringa anticimex. Älsklingen vill juh inte ha fler husdjur, även om dom här göder sig själva till min förvåning.
Men det blir nog lite mer bak efter jag hämtat min älskade Kung, vi tycker juh det här är så kul. Laga mat och baka. Det är TOPPEN!!
torsdag 11 februari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar